Pelkkä raakasuklaa on mun makuun vähän turhan voimakkaan makuista, joten siks oon kehitellyt tällaisen miedomman version, johon tulee reilusti "täytteitä" :)
vajaa 1 dl kaakaovoita
2 reilua rkl kookosöljyä
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl heraproteiinijauhetta
3 rkl hienonnettuja mulperimarjoja (pieni kourallinen kokonaisina)
2 rkl mantelirouhetta
3 taatelia
vajaa 1 dl sekalaisia pähkinöitä
Sulata kaakaovoi ja kookosöljy vesihauteessa. Käytin kahta sisäkkäistä rosterikuppia, alimmaisessa lämmintä vettä, ja sekoittelin rasvoja välillä kunnes olivat nestemäisiä. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja proteiinijauhe. Protskujauhehan ei oikeasti "kuulu" raakasuklaaseen mutta käytän sitä miedontamaan makua. Tuo 2 rkl on ihan maksimimäärä kaakaota, vähempikin riittää jos ei tykkää kovin tummasta suklaasta. Tässä vaiheessa seos saa olla aika litkua. Hienonnetut mulperit toimii hyvänä makeuttajana, samoin kuin taatelit. Mitään varsinaista makeuttajaa en käytä. Esim. valmiissa raakasuklaan valmistuspaketissa on agavesiirappia makeutukseen, monesti käytetään myös hunajaa.
Mulperit voi jättää kokonaisiksikin ihan hyvin. Taatelit ja pähkinät pilkoin puukolla pienemmiksi paloiksi, mantelin laitoin valmiina rouheena kun sattui olemaan. Näitä lisukkeita tykkään laittaa reilusti, joskus niin paljon että suklaamassa riittää hädintuskin pitämään lisukkeet koossa :) Kun kaikki ainekset on sekoitettu, laitetaan massa jähmettymään sopiviin muotteihin. Hyviä patukkamuotteja on esim. pitkittäin halkaistut Trip-mehupurkit, niistä tulee tosin jo aika isoja. Käytin tällä kertaa silikonisia muffinsivuokia, joten varsinaisesti patukan muotoisia näistä ei tullut. Tuosta määrästä tein 7 kpl. Laitoin koko satsin pakkaseen, sieltä voi ottaa sitten yhden kerrallaan, riittää kun nostaa pöydälle 5 min ennen kuin haluaa syödä. Tai usein otan yhden töihin evääks, ehtii "sulaa" jääkaapissa kahvituntiin mennessä. Näissähän on tosi paljon rasvaa joten ei ehkä kannata kovin montaa syödä kerrallaan, yksi on hyvä välipala. Jos tekee vähän pienempiä, niin nämä on käteviä jos tekee mieli "jotain" kahvin kans :) Ja voi laittaa vaikka kelmua lautaselle ja kaataa massan siihen ja leikata sitten jähmettyneenä sopivankokoisia palasia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti