lauantai 17. tammikuuta 2015

Intialaishenkinen broilerikastike

400 g broilerin fileesuikaleita (maustamaton)
0,5-1 dl kookosmaitoa
400 g paseerattua tomaattia
1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 yksikyntinen valkosipuli
pieni purkki täysrasvaista ruokajogurttia

Ruskista broileri ja mausta intialaishenkisillä mausteilla. Käytin valmista Garam masala -mausteseosta (siis ihan maustepurkista, ei mikään mausteseospussi) sekä kurkumaa ja vähän Herbamarea. Lisää joukkoon vähän vettä (ehkä reilu desi?) ja hauduttele broileri kypsäksi, osa vedestä haihtuu samalla pois. Lisää kookosmaito ja hauduta vielä hetki, kookosmaito "paksuuntuu" aika nopeasti. Tässä vaiheessa kastike on jo syöntivalmista, lapset tykkää tästä versiosta. Eli kastike muodostuu vain vedestä ja kookosmaidosta, ei tarvita lisäaineilla pumpattuja ruokakermoja :) Jos kookosmaitoa ei satu olemaan niin se ei ole välttämätön jos jatkat seuraavaan vaiheeseen :)

Voit siis lisätä vielä ison purkin paseerattua tomaattia, saa enemmän kastikemaisuutta. Lisää joukkoon raastettu inkivääri ja pilkottu valkosipuli. Hauduttele hetki. Lisää lopuksi ruokajogurtti ja laita levy pois päältä kun ei ikinä tiedä mikä jogurtti kesti kuumentamista ja mikä ei ;)

Nauti (täysjyvä)riisin kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti