sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Banaanikakku (Luolalaboratorio)

Luolalaboratorio-blogissa on paljon kivoja reseptejä, tässä niistä yks mun suosikki. Välipalakuutiot tunnetaan meillä nimellä banaanikakku. Tässäkin reseptissä korvaan mantelijauhot kaurajauhoilla, en vain jotenkin tykkää noista mantelijauhoista. Tähän oon lisäillyt usein mausteita, esim. inkivääriä ja neilikkaa. Tulee vähän samaa makua ku lapsuuden maustekakussa.

3 banaania (kypsät toimii paremmin) 
4 munaa
1 dl kaurajauhoja
1 dl kookosjauhoja
2 tl psylliumia
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
(1 tl inkivääriä)
(1/2 tl neilikkaa)
50 g voita

Paloittele banaanit kulhoon ja survo sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisää munat ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet toisesessa kulhossa ja lisää varovasti vaahtoon. Lisää lopuksi sulatettu voi.  Teen tämän ohjeen pyöreään n. 20 cm halkaisijaltaan (eli aika pieneen) irtopohjavuokaan. Jos mulla olis kuivakakkuvuoka niin käyttäisin sitä. Paistoin 175 asteessa n. puoli tuntia. Kakku paistui tosi epätasaisesti kuten kuvastakin näkyy ja jäi keskeltä raa'aksi, joten paloittelin sen ja laitoin uudelleen uuniin. Siksipä siitä ei tullut kovin kaunis mut se ei onneks makuun vaikuta ;) En tiedä mikä meni pieleen, aikaisemmin paistaminen on onnistunut ihan hyvin, ehkä oon paistanut kauemmin kun en yleensä muista katsoa kelloa. Ehkä joku pieni kitkerä sivumaku oli tällä kertaa, en tiedä tuliko jotain maustetta vähän liikaa vai johtuiko se tuosta paistosähläyksestä. Samoin kuin taatelikakku, tämä toimii myös mainiona välipalana kahvin tai teen kanssa. Vähän vaivaa se leipominen vaatii mutta tässä on aika monta välipalaa kun pakastaa sopivina paloina :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti