lauantai 17. tammikuuta 2015

Chia-hillo

n. 500 g marjoja
2 rkl chia-siemeniä
1 rkl intiaanisokeria


Käytin tällä kertaa mansikoita, mustaherukoita ja mustikoita. Laitoin jäiset mansikat kattilaan vesitilkan kanssa ja sulatin siinä, en kiehuttanut. Sen jälkeen laitoin levyn pois päältä ja mustat marjat joukkoon. Ei haittaa vaikka jäävät jäisiksi. Chia-siemenet ja intiaanisokeri sekoitetaan marjoihin ja kaadetaan lasiastiaan tekeytymään jääkaappiin. Tunnissa chia-siemenet ovat geeliytyneet ja hillomainen rakenne on valmis. Poikkeaa kyllä kaupan hillosta siinä että tässä versiossa mustat marjat jäävät kokonaisiksi ja tietysti sokerin ja marjojen suhde on vähän eri :) Valmis hillo säilyy jääkaapissa noin viikon. Sopii erinomaisesti vaikkapa vohveleiden päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti