400 g jauhelihaa (mausta pippurilla ja ruususuolalla)
1 sipuli
1 yksikyntinen valkosipuli
pari isoa porkkanaa
400 g tomaattimurskaa
200 g paseerattua tomaattia
basilikaa, timjamia (kesällä tuoreena, talvella purkista)
Ruskista jauheliha, pilko sipulit, pilko tai raasta porkkanat sekaan sekä lisää tomaatit. Tomaatti voi olla murskana tai paseerattuna tai molempina mutta sitä pitää olla reilusti. Lisää yrtit ja hauduttele. Jauhelihakastikkeeseen voi hyvin lisätä myös muita kasviksia, esim. varsiselleriä tai kesäkurpitsaa.
Juustokastike
400 g raejuustoa
3 kananmunaa
loraus maitoa (ehkä desi?)
Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. As simple as that. Ei pohjaanpalaneiden kattiloiden hinkkausta siis... ;) Juustokastikkeen inspiraatio lainattu The Good Morning -blogin kesäkurpitsalasagnesta. Juustokastike saa olla aika löysää, maidon määrä riippuu käytettävästä raejuustostakin, osa on kuivempia kuin toiset.
Valmistus
Lado isoon lasagnevuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja täysjyvälasagnelevyjä. Yleensä laitan 3 kerrosta kastikkeita ja 2 kerrosta lasagnelevyjä. Lasagnelevythän imee paljon nestettä joten siksi kastikeet saavat olla löysiä. Pinnalle voi vielä viipaloida tomaatteja ja päälle mozzarellaa tai muuta juustoa jos sattuu olemaan :) Paista vajaassa 200 asteessa n. 40 min.
Näyttää hyvälle. Kokeilen!
VastaaPoista