lauantai 31. tammikuuta 2015

Jauheliha-pinaattipiirakka

Kävin tiistaina REKO-lähiruokatapaamisessa hakemassa munia, lihaa ja porkkanoita. Tosi paljon oli sekä ostajia että myyjiä, joten hienon alun sai tämä kaupankäynnin muoto :) Jotain piti saada kokeilla joten tein iltapalaksi suolaista piirakkaa.

Pohja
1 dl kauraleseitä
1/2 dl kaurajauhoa
1/2 dl kookosjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumia
1/2 tl ruususuolaa
2 munaa
1/2 dl kookosmaitoa
n. 1/4 dl vettä

Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää märät ja sekoita. Käytin nyt kookosmaitoa koska sitä sattui olemaan avattu purkki jääkaapissa. Tilalle käy varmaankin ihan yhtä hyvin esim. rahka tai tavallinen maito. Lisäsin vielä sen verran vettä että sain taikinan hyvin sekoitettua. Tästä tuli itse asiassa tosi hyvä koostumus vaikka keksin taas ohjetta sitä mukaa kun tein tätä ;) Tokihan nämä mun taikinat noudattaa aikalailla samaa kaavaa aina. Taikina oli vähän murenevaista mutta se oli helppo painella kostutetuilla sormilla silikoniseen piirakkavuokaan (halkaisija ehkä reilu 20 cm eli ei mikään hirveän iso). Laitoin pohjan jääkaappiin kovettumaan.



Täyte
100-150 g jauhelihaa (en tiedä tarkkaa määrää, paketista meni muuhunkin käyttöön)
kourallinen tuoretta baby-pinaattia
2 rkl raejuustoa
5 siivua pepperonia
1 kananmuna
vajaa 1 dl juustoraastetta

Ruskista ja mausta jauheliha, käytin suolaa ja pippuria. Pilko pinaatti ja pepperonisiivut. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Pepperoni antaa tosi kivasti makua eikä sitä tarvitse olla paljoa! Levitä täyte pohjan päälle, ripottelin päälle vielä ihan vähän juustoraastetta. Paista 175 asteessa puolisen tuntia. Tuli muuten älyttömän hyvää vaikka ite sanonkin!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti