Päivitys 31.1. Kirjoitin tämän reseptin blogiin ensimmäisten joukossa mutta nyt vasta tein tätä eka kerran blogin perustamisen jälkeen. Päivitin vähän ohjetta ja lisäsin kuvat :) Oon saanu tästä palautetta että piirakka kaipais enemmän makeutta. Sokerimäärät riippuu tosi paljon siitä mihin on tottunut, ite oon unohtanu pohjasta joskus sokerin kokonaan eikä se oo mitään haitannu. Mut jos on tottunut "tavallisiin" piirakoihin missä sokeri mitataan desilitroissa eikä ruokalusikallisissa niin voi tuntua et tämä kaipaa lisää makeutusta. Mut toisaalta kun tottuu/totuttaa itsensä vähemmän makeaan ni huomaa et vähemmälläkin pärjää :) Lisäks toi karppisokeri on melko kallista (n. 7€ pussi), mut se kestää mulla monta kuukautta niin eipä se lopulta niin kalliiksi tule.
Pohja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl kaurajauhoja
0,75 dl kookosjauhoja
1 tl leivinjauhetta
(2 tl psylliumia)
1/2 dl intiaanisokeria (tai muuta makeuttajaa)
1 prk rahkaa
2 kananmunaa
Sekoita kuivat aineet, lisää rahka ja kananmunat ja sekoita uudelleen tasaiseksi. Tähän sopii hyvin esim. FIT-rahka, se on aika pehmeää, samoin Ehrmann. Rainbow-rahka puolestaan on tosi tönkköä ja jos käyttää sitä ni joutuu ehkä lisätä vettä että saa taikinan kunnolla sekoitettua. Levitä taikina halkaisijaltaan 24 cm pyöreän irtopohjavuoan pohjalle (käytä leivinpaperia alla).
Täyte
n. 200 g mustikoita
1 prk rahkaa
2 kananmunaa
2 rkl eritrytolia (eli karppisokeria tai muuta makeuttajaa)
ripaus Bourbon-vaniljaa myllystä
Levitä tasainen kerros mustikoita pohjan päälle. Itse laitan yleensä reunoja myöden, voit jättää myös reunat jos haluat. Tällä kertaa kävin niin, että multa loppui viime kesän mustikat joten laitoin myös muutaman mansikan, sopi hyvin makuun! Sekoita rahkaseoksen ainekset ja kaada mustikoiden päälle. Paista 200 asteessa n. 40-50 min. Anna jäähtyä ennen syömistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti