tiistai 20. tammikuuta 2015

Bataattiranskikset ja pinaatti-jauhelihamuru

Bataattiranskikset
100-150 g bataattia syöjää kohti
öljyä
rosmariinia
ruususuolaa

Suikaloi bataatit sormenpaksuisiksi tikuiksi. Laita tikut kulhoon, kaada päälle hieman öljyä (nyt käytin kylmäpuristettua oliiviöljyä, usein käytän saksanpähkinäöljyä, se on miedon makuista) ja rosmariinia ja pyörittele kulhossa kunnes kaikissa on tasaisesti öljyä. Kaada tikut pellille. Jos erottelet ne toisistaan niin paistuvat rapeammiksi.  Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 min, riippuen vähän tikkujen paksuudesta. Bataatti kypsyy nopeasti mutta mitä rapeampi tikkuja haluat, sitä kauemmin pitää paistaa. Suolan lisään yleensä vasta paistamisen jälkeen.



Pinaatti-jauhelihamuru
400 g jauhelihaa
150 g pakastepinaattia
1 sipuli
ruususuolaa, pippuria, juustokuminaa

Ruskista ja mausta jauheliha. Juustokumina sopii mun mielestä tosi hyvin tähän, sehän on siis se mauste joka antaa taco-mausteseokselle sille ominaisen maun. Jos et tykkää taco-mausteesta, et varmaan tykkää juustokuminastakaan eli käytä silloin jotain muuta maustetta. Lisää joukkoon sipuli ja pinaatti ja paistele vielä hetki. Tarjoile bataattiranskisten kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti