Ostin REKO-tapaamisesta vajaan 2 kg palan Charolais-pihvinaudan sisäpaistia Backin luomutilalta (ei ole maksettu mainos tämäkään). Leikkasin siitä lehtipihvejä niin paljon kuin sai ja loput leikkasin paloiksi ja pakastin lihapadan tekoa varten.
n. 0,5 kg naudan sisäpaistia
2 porkkanaa
1 sipuli
3 tomaattia
parsakaalia
suolaa, pippuria
Pilko kasvikset, voi jättää isohkoiksi lohkoiksi. Laitoin porkkanat vähäksi aikaa kiehumaan kattilaan että ehtivät kunnolla kypsyä uunissa. Paistoin paistipaloja voissa pannulla niin että pinta vähän ruskistui, maustoin reilusti suolalla ja pippurilla. Kasasin kaikki ainekset uunipataan, myös porkkanoiden kuuman keitinveden. Lisää vettä laitoin reilusti ja taas kerran liikaa, kasvikset painuvat kuitenkin kasaan kypsyessään. Jos olisi ollut kermaa niin olisin lorauttanut vähän sitä päälle mutta kun ei ollut niin laitoin vajaan desin kookosmaitoa. Heitin vielä sekaan muutaman kokonaisen maustepippurin, laakerinlehtiä yleensä laitan mutta nyt unohdin. Paistoin reilu 200-asteisessa uunissa ehkä puolisen tuntia, sitten vähensin lämpöä 150 asteeseen vajaaksi puoleksi tunniksi ja sen jälkeen laitoin uunin pois päältä kun lähdimme ulos mutta jätin ruoan uuniin. Sisäpaisti kuivuu helposti eikä tarvitse niin pitkää haudutteluaikaa kuin ulkopaisti, siksi sammutin uunin kokonaan. Lihan mureus oli kyllä aika sopiva, ei mennyt kuivaksi vaikka olimme ulkona reilut 2 h. Tietysti riippuu uunistakin kuinka nopeasti se jäähtyy. Keitin vain riisit ulkoilureissun jälkeen ja ruoka oli valmis :) Ja unohdin ottaa kuvan valmiista padasta...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti