Kalapuikot
Pakasteseitiä
1-2 kananmunaa
1,5 dl mantelijauhoja
kurkumaa
Herbamarea
muita mausteita makusi mukaan
Sekoita mausteet mantelijauhoihin laakeassa kulhossa. Kierittele seitipalat ensin kananmunassa ja sen jälkeen mantelijauhoseoksessa. Tästä on jo jonkun aikaa kun viimeksi tein näitä, mutta muistaakseni tuo 1,5 dl mantelijauhoa riitti 400 g seitipakettiin aika sopivasti. Paista paistinpannulla voissa miedolla lämmöllä muutama minuutti molemmin puolin.
Kananuggetit
300 g broilerin rintafileitä
1 dl mantelijauhoa
1 rkl pellavasiemenrouhetta
kurkumaa
Garam Masala -mausteseosta
Herbamarea
Sekoita mausteet ja pellavasiemenrouhe mantelijauhoihin. Voit tietysti käyttää mitä tahansa mausteita mitä tykkäät broilerin kanssa käyttää. Pellavasiemenrouhetta tarvitaan imemään kosteutta, näin nuggeteista saa rapeampia. Leikkaa rintafileet noin sentin levyisiksi suikaleiksi. Valmiit fileesuikaleet ovat liian pieniä ja repaleisia, siksi kannattaa itse leikata rintafileistä. Kierittele fileet ensin kananmunassa ja sitten leivityksessä. Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 min.
Lautasella mukana myös ranskiksia, jotka tein pilkkomalla perunat kulhoon, sekoittamalla perunoihin hieman kylmäpuristettua oliiviöljyä ja paistamalla 200 asteessa puolisen tuntia. Suolan lisäsin vasta paistamisen jälkeen. Naapuri kävi kylässä kerran kun olin tehnyt näitä perunoita ja sanoi että nämähän on niin maukkaita että niitä napostelis ihan pelkästään. Ja niin kyllä ovat, ainakin kun käytin Molanderin luomuperunoita Sokojalta. Hyviä ovat, mutta ei ollut maksettu mainos ;)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti