sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Mustikkamukikakku

Sain tässä viikolla kaverilta inspiraation mustikkaisesta mikrossa tehdystä mukikakusta. Sitähän piti tietty vähän soveltaa eikä aikaakaan kun oma versio oli valmis eli gluteeniton, maidoton ja proteiinipitoinen.

Mustikkamukikakku (1-2 annosta)
1 rkl kaurajauhoa
1 rkl kookosjauhoa
1 rkl karppisokeria
1 rkl heraproteiinijauhetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
ripaus suolaa
aitovaniljaa myllystä
1 muna
1 rkl öljyä
n. 2 rkl mantelimaitoa
kourallinen mustikoita

Sekoita kuivat aineet posliinikulhossa. Itse käytin kuvan kakussa Marimekon Unikko-kulhoa, jossa on kanttiset reunat, tuli kiva muoto kakkuun. Sekoita kuiviin aineisiin muna, öljy (käytin kylmäpuristettua oliiviöljyä) sekä sen verran mantelimaitoa että massa sekoittuu hyvin. Lisää lopuksi haluamasi määrä mustikoita. Tein toisen version käyttämällä omenakuutioita, hyvä tuli siitäkin. Sitten mikroon noin pariksi minuutiksi kunnes pinta ei tunnu enää taikinaiselta. Meidän mikrossa meni n. 2,5 min kun välillä availin ja kokeilin pintaa. Paistopintaahan tähän ei tietysti tule, mutta muuten ihan erinomaisen kakkumainen koostumus. Sopii vaikka itselle aamupalaksi ja ehkä myös yllätysvieraille kahvitarjottavaksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti